Hastanemizde Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Selin Merih Urlu Göreve Başladı
12 Nisan 2019

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanemize ilk kez hematoloji uzmanı atandı.
Göreve Başlamadan Bir Hastayı Muayene Ederek Sağlıkta Mesai Gözetmeksizin Fedakârlık Örneği Sergileyen Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Selin Merih Urlu
  Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulüne başladı. Lösemi, Lenfoma, Multipl Myelom, Miyelodisplastik Sendrom, Kronik Myeloproliferatif Hastalıklar (Polistemia Vera, Esansiyel Trombositemi, Primer Myelofibrozis), Hemoglobinopatiler, Kanama Bozuklukları gibi hastalıkların yönetimi, kemik iliği nakli konusunda bilgi ve yönlendirme Niğde’de ilk defa yapılacak.

Göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Selin Merih Urlu Niğdeli olarak Niğde de görev yapacağı için mutlu olduğunu, kan ve kan hastalıklarının tanı ve tedavisinde imkânlarımız ölçüsünde hastalarımızı takip edeceklerini ve artık mümkün olmadıkça hastaların başka illere gitmesine gerek kalmayacağını dile getirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın ise, “Sene başında basın mensuplarına açıkladığımız sevkleri sonlandırma da hastanemiz hızla ilerlemektedir. Son olarak ilimize ilk defa atanan hematoloji uzmanının da atanmasıyla hekim eksikliklerimiz tamamlanıyor. Hematoloji Uzmanının atanmasıyla beraber kan ve kan hastalıkları ile ilgili teşhis ve tedavi, bilgi ve yönlendirme hastanemizde yapılabilecektir. Artık insanlarımızın bu alanla ilgili başka illere gitmesine gerek kalmayacaktır. Bu atamada emeği geçen Milletvekillerimize ve Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ederim. Diğer poliklinik branşlarla ilgili düzenlemelerimizde devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

• 20190412_102725.jpg