Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi 2022 Yılı Beyaz Kod Tatbikat Senaryosu Yapıldı.
21 Kasım 2022

Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında çalışanlar ve hastalar tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla hastanemiz 2022 yılı Beyaz Kod tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

SENARYO

21.11.2022 Tarih ve Saat 14.30 sularında hastanemiz Yeni doğan Yoğun Bakım Biriminde tedavisi devam etmekte olan bir hastanın yakınının ziyaret saati dışında birime girmek istemesi. Yoğun Bakım Birim Sorumlusu tarafından yapılan açıklamaya rağmen ikna olmayan hasta yakınının Sorumlu Hemşireye sözlü olarak sesini yükselterek hakaret etmeye başlaması ve üstüne doğru yürümesi üzerine 14.35 de birim çalışanı tarafından hemen masada bulunan dahili telefondan ‘1111’ tuşlanarak bulunduğu yer söylendi ve Beyaz Kod anonsu verildi. Santral görevlisi hiç vakit kaybetmeden hemen Beyaz Kod anonsunu verir. Beyaz kod anonsunu alan güvenlik personelleri 2 dakika içinde olay yerine intikal etti. Güvenlik görevlilerini karşısında gören hasta yakını panikleyip sesini iyice yükseltip hakaretlere devam etmektedir. Güvenlik personeli tarafından olay yerinden hemen uzaklaştırılan hasta yakını ifadesi alınmak üzere Hastane Polisine götürülür. Şiddete maruz kalan çalışan, psikolog ve sosyal çalışmacı tarafından sakinleştirilmeye çalışılır. Daha sonra hastane çalışanı kendisine yapılan bu şiddetten dolayı Çalışan Hakları Birimine başvurmuş ve hasta yakınından şikâyetçi olmuş ve yasal süreç başlatılmıştır.

Tatbikat Yeri

Yenidoğan Yoğun Bakım Girişi

Tatbikat Tarih / Saati

21.11.2022 / 14.30