Hastanemizde KBRN ve Yangın Tatbikatı yapıldı
29 Ocak 2018

Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Hastane Afet Planı kapsamında Kimyasal Biyolojik Radrasyon ve Nükleer (KBRN)tehlikeli maddeler ile yangın tatbikatı yapıldı.

Niğde genelinde meydana gelebilecek KBRN olaylarına karşı alınacak önlemleri planlamak ve farkındalık oluşturmak üzere ,112 komuta merkezi ambulans,UMKE,İtfaiye,Afad,Emniyet birimleri ile ortaklaşa düzenlenen tatbikatta, terör saldırısıyla karşılaşıldığında, biyolojik ve nükleer maddelerle yapılan herhangi bir olumsuzluk durumunda hastanede hasta tahliyesi ve yaralılara müdahele konuları  işlendi. Her yıl düzenli olarak çeşitli senaryolarla yapılan tatbikatların gerçek hastalarla karşılaştığımız zaman en iyi şartlarda tedavilerini yapmak için personellerimize, hasta ve hasta yakınlarının eğitimleri için önem arz ediyor. Tatbikatlar diğer kurumlarında katılımıyla kurumlar arası etkin çalışmalar ortaya çıkmaktadır. Gerçeği aratmayan tatbikata katılan tüm kurumlar ve personellere teşekkür ederiz .