Hastanemizde Radikal Prostatektomi Ameliyatı Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirildi
15 Mayıs 2019

Üroloji Op. Dr. Güven Erbay Tarafından Prostat kanseri operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Halk arasında bilinen prostat hastalığının aksine, genelde idrarla ilgili şikayetler yaratmamakta ve rutin kontroller sırasında prostat muayenesinde şüpheli oluşum ya da yüksek kan değerleri (PSA) ile kendini belli etmektedir. İyi ya da kötü huylu prostat hastalığı ayrımını son 6 aydır hastanemiz bünyesinde biyopsi alarak sonuçlandırmaktayız. Hastamızın da kan değeri yüksek çıkması üzerine yapılan biyopsi neticesinde prostat kanseri saptadık. Tedavi alternatifleri ve ameliyat seçenekleri ayrıntılı olarak anlatıldıktan sonra ürolojinin en büyük ameliyatlarından birisi olan radikal prostatektomi ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yakın zamanda bu ameliyatı kapalı yöntemle de ( laparoskopik) yapmayı planlamaktayız. Artık prostat kanseri de dahil tüm ürolojik kanser ameliyatlarının tanısı evrelemesi ve tedavisi hastanemizde gerçekleşebilmekte olup hastalarımızın çevre illere gitmesine gerek kalmamaktadır.

• UROLOJI.jpg
  • UROLOJI1.jpg