Hastanemizde Kalp Pili Operasyonu Gerçekleştirildi
12 Kasım 2018

Hastanemizde 71 yaşındaki erkek hastaya, kapalı ameliyatla kalp pili takıldı. Hastanın yaşı ilerlemiş olmasına rağmen ameliyat başarılı geçti.

Hastanemize tedavi için gelen 71 yaşındaki Yaşar Başaran’ın kalp ritmi bozukluğu olduğu tespit edildi ve hastamıza kapalı ameliyatla kalp pili takıldı.

Hastanemiz Kardiyoloji Bölümü Uzman Doktoru Yakup Çetinkaya, hastanın ameliyatına dair şu bilgileri verdi:
"Pil yanında takılan, pilin jeneratörü dediğimiz cihaz ile içeride elektroşokla duran kalbi çalıştırıyor. Son 10 yıldır kullanılan teknoloji ve hayat kurtaran bir cihazdır. Daha önce Niğde’de birkaç defa yapılmış. Bundan sonra devamlı bu hastalarımıza hizmet edeceğiz.  Operasyonu Lokal Anestezi ile yapıyoruz ve hastalarımızı kısa bir süre sonra taburcu ediyoruz. Çok ağır egzersizleri, ağır kaldırmaları yasaklıyoruz hastalarımıza."
Daha önceden yürürken zorluk yaşadığını dile getiren 71 yaşındaki Yaşar Başaran da bundan sonra rahat yürüyebileceği için mutlu olduğunu ifade etti.

• 64583593_620x410.jpg