Hastanemizde Yangın Acil Çıkış Kapıları Kilitli İddiaları Gerçeği Yansıtmamaktadır
19 Temmuz 2018

Hastanemiz Başhekimliğince, bazı basın yayın organlarında, "Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma hastanesinde yangın veya benzeri acil durumlarda kullanılacak olan Acil Çıkış kapılarının kilitli olması hasta yakınlarının tepkisine neden oluyor." haberleri ile iddia edilen Acil çıkış kapılarının kilitli olması ile alakalı hastanemiz ana bina ve ek hizmet binalarında bulunan yangın kapılarında “Manyetik kilit” uygulaması ile güvenli çıkış sağlanabilmektedir. Bu uygulamanın amacı hastanemize izinsiz girişlerin engellenmesi, serviste yatan hastaların güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu uygulamada yangın kapısına monte edilen Manyetik kilit aynı zamanda yangın alarm sistemine entegre durumdadır. Böylece Yangın alarm sistemi alarm verdiğinde manyetik kilidin beslemesi kesilerek kapıların serbest kalması sağlanır. Manyetik kilitler enerji varken kilitli prensibi ile çalışır. Buna göre acil durum söz konusu olduğunda (yangın, deprem, sabotaj v.b) enerji kesilerek kapının serbest kalması sağlanır. Bu kapıların yanında bulunan resetlenebilir acil çıkış butonu ile manuel olarak da çıkış sağlanabilir. Çıkış butonuna basıldığında kilit serbest hale gelir ve kapı kendiliğinden açılır. Her iki durumda da yangından güvenli kaçış mümkün olduğu gibi, izinsiz çıkışın istenmediği durumların da önüne geçmek ve insan sağlığı ve güvenliğini sağlamak en yüksek oranda mümkün olmaktadır. Sağlıkta yüksek standartları yakalayan, ülkemizde modern ve ileri teknolojiyle donatılmış hastanemizde nitelikli hizmet sunulmaktadır. Hastanemiz işleyişinin tam bir koordinasyon içinde sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için ve vatandaşımıza daha kaliteli hizmet sunmak için gayret göstermektedir.

yangin.jpg