Hastanemizde Radikal Sistektomi Üriner Diversiyon Cerrahisi Başarıyla Yapıldı.
09 Ekim 2024

Hastanemizde Radikal Sistektomi Üriner Diversiyon Cerrahisi Başarıyla Yapıldı.

73 yaşında hastamız alt üriner sistem semptomları ile üroloji kliniğimize başvurmuş olup hastanın yapılan tetkiklerinde mesanenin tamamına yakın dolduran mesane tümörü saptandı.

Konuyla ilgili Üroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Böcü:

‘’Hastaya öncelikle patoloji örneklemesi için TUR - M endoskopik cerrahisi uygulandı ancak işlem esnasında TM çok yaygın olduğu ve endoskopik olarak bitmeyeceği öngörülerek hastamıza Niğde’de ilk kez yapılan Radikal sistektomi üriner diversiyon cerrahisi başarı ile uygulandı. Bu nedenle bu kapsamda ki radikal ürolojik onkolojik ve fonksiyonel cerrahileri hastanemiz de başarı ile uygulamaya devam etmekteyiz’’ dedi.

Hastayı serviste Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan, Hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan serviste ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Yapılan operasyon sonrası sağlığına kavuşan Yakup Önar ise başka şehirlere sevk olmadan yaşadığı şehirde ameliyat olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek teşekkürlerini iletti.

• uroljı