Hastanemizde Ekstrakorporeal Şok Dalga (ESWT) tedavisine başlanmıştır.
09 Şubat 2024

Hastanemizde Ekstrakorporeal Şok Dalga (ESWT) tedavisine başlanmıştır.

ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy) vücut dışında oluşturulan güçlü ses dalgalarının bir başlık yardımıyla vücudun istenilen bir bölgesinde odaklanmasına dayanan tedavi yöntemidir.

ESWT hangi durumlarda kullanılır?

Şok Dalga Tedavisinin kullanıldığı durumlar:

1. Topuk dikeni,

2. Tenisçi dirseği, Golfçu dirseği,

3. Plantar fasiit,

4. Kalsifik omuz tendiniti,

5. Aşil tendiniti

ESWT uygulamasının süresi ve sıklığı nasıl olmalıdır?

Uygulama haftada 1 kez olmak üzere toplam 3-5 seanstır. Atım sayısı, hastalığın şekline göre belirlenir. Kişiye özel değerlendirme yapılarak tedavinin dozu ve süresine karar verilir.

ESWT uygulaması sonrası nasıl bir iyileşme süreci beklenmelidir?

ESWT, hasarlı bölgede yeni doku hücrelerin oluşturulmasını sağlayarak etki gösterir. Uygulama sonrası günler, haftalar içerisinde aşamalı bir iyileşme süreci beklenmelidir. Birçok hasta, neredeyse ilk seanstan sonra iyileşme hisseder. İyileşme süreci, uygulamadan birkaç gün sonra başlar ve birçok hasta ikinci haftanın sonunda iyileşmeyi fark eder.

Hastaya ameliyatsız tedavi imkânı sunar.

Bu tür şikâyetleri olan hastalarımızın FTR Polikliniğimize MHRS üzerinden randevu alarak başvurmaları gerekmektedir. İlimize hayırlı olsun. Başhekimlik.

• eswt