Hastanemizde İdiopatik Skolyoz (Omurga Eğriliği) Ameliyatı İlk Kez Yapıldı.
26 Aralık 2023

İdiopatik Skolyoz (omurga eğriliği) teşhisi ile Hastanemize başvuran 13 yaşındaki hastamız, Ortapedi Uzmanımız Prof. Dr. Mehmet Fethi Ceylan tarafından ameliyat edilip sağlığına kavuşturuldu.

Şanlıurfa’da yaşayan ve doğuştan skolyoz hastası olan 13 yaşındaki Mehmet Furkan Öner, Niğde’de ilk kez hastanemizde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Ortapedi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fethi Ceylan; "Daha önce alçı ve korse tedavisi uygulamıştık 10 yaşı geçtikten sonra da çeşitli tedavilerle skolyoz eğriliğini kontrol altına almaya çalıştık ve ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası beklediğimiz sorunlar var ama ciddi bir sorunu yok. Bu tür komplikasyonlu ameliyatları yaparken hastanın alt yapısının ve kurumsal desteğin iyi olması gerekiyor. Anestezi, yoğun bakım desteği gibi donanımlı bir hastanede yapmak gerekiyor. Bu ameliyatlara burada devam edeceğiz ve bundan sonra Niğde’den şehir dışına skolyoz hastalarının çıkmasına gerek kalmayacak." dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya ise;

‘’Niğde’den sevk edilen vakaların her geçen gün daha da azaldığını bildirdi. Son zamanlarda uzman hekimlerimizle birlikte yeni işlemler yapıyoruz. Prof. Dr. Mehmet Fethi Ceylan hocamız da yıllardır doğuştan omurga eğriliği olan hastaların tedavilerini yıllardır yapıyordu. Bundan sonra Niğde’de yapmayı sürdürecek. Amacımız, ilimizden dışarı sevk istemiyoruz. Son 6 ayda acil servisten sevk sayımız günlük 1 ambulansa düştü. Gurbette hastalıkla uğraşmak zor ve bizim amacımız buradan şehir dışına hasta sevkini azaltmak. Ben bu ameliyatın gerçekleşmesinde emeği olan hekimlerimize, aneztezi ve ameliyathane ekibimize ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim.’’ dedi.

• skolyoz
                         Youtube İzleme Linki: