Hastanemizde “Pembe kod” Olayları için Tatbikat Gerçekleştirildi.
25 Ekim 2023

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanemizde sağlıkta kalite standartları gereği bebek ve çocuk kaçırma durumlarında kullanılan “Pembe kod” olayları için tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği saat 10:00 sularında Lohusa Servisinde yatmakta olan çocuğun annesi odasında yatarken kısa süreliğine lavabo ihtiyacı için ayrılır. Odayı gözlemleyen kapüşonlu şahıs annenin uzaklaştığını görünce odaya gidip çocuğu kucaklar ve servisten çıkar. Odaya gelen anne çocuğunun olmadığını görünce hemen odadan çıkıp bağırmaya başlar. Hemşirelerimiz durumu fark edip dahili telefondan hemen 3333 ü tuşlayıp Pembe Kod çağrısını başlatır. Ekipler 55 sn. içinde çağrının verildiği servise intikal ederler. Pembe Kod ekibi içinde bulunan Güvenlik Görevlisi telsizden anons geçerek hastanenin bütün çıkışları ve kapıları diğer güvenlik görevlileri ile kontrol altına alınır. Ayrıca teknisyenlere bilgi verilerek tüm asansörler kapatılır. Şahıs servis çıkışından kaçmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından yakalanır. Emniyete bilgi verilip, şahıs teslim edilir. Çocuk anneye teslim edilip servis den anons verilen aynı telefondan 3333 tuşlanıp çağrı sonlandırılır. Konuyla ilgili açıklama yapan Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya ‘’ Hastanemizde Akıllı Çağrı Kod Sistemi aktifleştirilmiştir. Hastanemiz dahili telefonları üzerinden 1111 beyaz kod, 2222 mavi kod, 3333 pembe kod ve 4444 kırmızı kod tanımlamaları yapılmıştır. Bu hususta tüm tanımlamaları yapan Anestezi Birimi Sorumlumuz Sağlık Memuru Ertan Pancar’a ve otomasyon birimimize teşekkür ederim. Bugün yaptığımız pembe kod tatbikatı ile pembe kod uygulama prosedürlerinin işleyişi ile ilgili durumu yerinde değerlendirmiş olduk. Hastanelerde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için gerçekleştirilen bu tatbikatlar öncelikle hastaların ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasını amaçlıyor. Hastaların daha güvenli ortamlarda hizmet görebilmeleri ve acil durumlara hazırlıklı olunması açısından büyük önem taşıyan bu çalışmalar hasta memnuniyetini de beraberinde getiriyor. Tatbikatı planlayan kalite birimimize ve görev yapan tüm personellerimize teşekkür ederim.” dedi.
Youtube İzleme Linki: https://www.youtube.com/watch?v=Zg7Byw7fBzU

• WhatsApp Image 2023-10-25 at 12.39.09.jpeg