Niğde'de ilk Defa Yelken Göğüs Ameliyatı Yapıldı
07 Ağustos 2018

Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi olarak Niğde’de hizmetlerimize bir yenisini daha ekledik. Geçirdiği kaza neticesinde 10 kaburgası kırılan 72 yaşındaki Muzaffer Çetin Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanemizde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Ömer Halisdemir Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinden Op. Dr. Murat KURU tarafından Niğde’de ilk yapılan yelken göğüs ameliyatı oldu. Ameliyat hakkında açıklamada bulunan Op. Dr. Murat KURU;”Hastamız yaklaşık 5 metre yükseklikteki ağaçtan düşme sonrası bize başvurdu. Hastanemizde yapılan tetkiklerde sol akciğerde bir kanama, yine sol göğüs kafesinde yaklaşık 10 tane kaburga kırığı tespit ettik.Yapılan tetkikler sonrası ameliyat olması gerektiği uygun olacağı yoksa yoğun bakımda makineye bağlama gereksinimini tespit ettik. İlerleyen zamanlarda yaşından dolayı yoğun bakım sürecinin biraz problemli olacağını düşündük ve erken dönemde ameliyat önerdik. Kırık 10 kaburgasının uygun 3 kaburgasına platin koyarak ameliyatımızı gerçekleştirdik. Sonrasında yaklaşık 2 gün içerisinde ayağa kalktı ve 4 gün içerisinde taburcu oldu. Gayet sağlıklı şimdi ve ikinci poliklinik kontrolüne ayakta geldi. Bizi mutlu eden bir hastamız. Niğde’de bu tür bir ameliyat ilk kez gerçekleştirildi. Tabi bütün kaburga kırıklarına gerçekleştirdiğimiz bir ameliyat değil bu. Seçilmiş uygun hastalarda gerçekleştirilen bu ameliyat sonrasında hastalarımızı ayağa kaldırmamız ve kötü seyreden yelken göğüs dediğimiz birden fazla kaburganın farklı yerlerden kırılmasıyla göğüs kafesinin solunumu yeteri kadar yapamayacağını gördüğümüz hastalarda uygun bir ameliyat şekli olarak görüyoruz.Bundan sonra da uygun hastalarımıza uygulamaya devam edeceğiz’’ dedi.

Hastanemizde ilk defa yapılan cerrahi operasyonlar ile ilimizde sağlıkta kaliteli, etkin, erişilebilir sağlık hizmeti sunmak için başhekimlik olarak sürekli çalışmalar halinde olduğunu ifade eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Bilal GÜNAYDIN ;”Hastanemiz tüm tesislerimizde hastalarımıza en iyi sağlık hizmeti vermek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Göğüs Cerrahi Kliniğinde başarılı bir şekilde gerçekleşen yelken göğüs ameliyatından dolayı hocamızı ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İlimizde ilk defa yapılan bu tür ameliyatlarla birlikte hastalarımızın başka sağlık kurumlarına gitmeden tedavilerini hastanelerimizde gerçekleştireceğiz. Bu ve bunun gibi zor vakaların artık kalıcı şekilde tesisimizde yapılması Niğde için büyük şans. Tüm hekim ve çalışanlarımızın yanlarındayız. Her türlü eksikliklerinin giderilmesine, yeni vakalara yeni hizmetler vermek için çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hastalarımıza acil şifalar dilerim.” dedi.

• DSC_5578-750x430.jpg