Hastanemizde Başarılı Bir Ameliyat Daha Gerçekleştirildi
09 Nisan 2019

Hastanemizde kalp krizi geçiren bir vatandaşa ilk defa hava yoluna stent takıldı.Çevre illerde de fazla yapılmayan operasyonu Niğde’de gerçekleştiren Göğüs Cerrahi Dr. Öğretim Üyesi Özgür Katrancioglu, Niğde’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Uzun süre yoğun bakımda kalan hasta için ihtiyaç olan malzemeler başhekimlikçe temin edildikten sonra operasyon başladı. Hastaya ilk soluk borusu genişletme ameliyatı yapıldıktan sonra stent takıldı.

Yaptığı operasyonları anlatan Göğüs Cerrahi Dr. Öğretim Üyesi Özgür Katrancioglu,; ‘‘Solunum makinesine bağlı olan hastalarda soluk borusunda daralma olabiliyor. Bizde hastamıza cerrahi kesi olmadan genişletme ameliyatı yaptık. Rahatladı bu arada kalan tedavisi için bazı malzemeler aldık ve daha sonrasında o malzemeyi koyduk. Hastamız geldiğinde yürüyemiyordu. Çok az bir mesafeyi yürüyemiyordu. Şimdi ise merdiven çıkıyor ve ölümden kurtaracak bir operasyon yaptık. Niğde’ye en yakın şehirlerimizde bu vakanın çalışması yapılmıyordu’’ dedi.

Ameliyat olan Hasta ise, ‘‘Kalk krizi geçirdim. Nefes alamaz oldum. 2 adım atamadım. Yoğun bakımda uzun süre kaldım. Hastaneye geldik boğazıma stent takılması gerektiğini söyledi bizde hiç duymamıştık anlattı bize. Stent olursa sağlığına kavuşursun dedi bize. Allah razı olsun devletimizden’’ dedi.

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Dr. Öğretim Üyesi Bilal Günaydın ise hastaya geçmiş olsun dileklerini iletirken operasyonu başarıyla tamamlayan doktorları tebrik etti.

• 20190404_163918.jpg
  • IMG-20190405-WA0015.jpg