Hastanemizde Üroloji Polikliniğine Alınan Yeni Cihazlar ile Hizmet Verilmeye Başlandı
26 Şubat 2019

Hastanemize yeni alınan Üroflowmetri, prostat biyopsisi ve üroloji endoskopi cihazları ile sevkler ortadan kaldırıldı.

Üroloji Dr. Öğretim Üyesi Kenan Öztorun, Üroloji bölümüne yeni alınan cihazlarla hasta sevklerinde sona gelindiği söyledi.

Öztorun: “Üroloji bölümüne Üroflowmetri, prostat biyopsisi ve üroloji endoskopi cihazı alındı. Mesane idrar kanalı problemlerinde kameralı cihazla idrar kanalına girip, prostat ve mesaneyi içeriden göre biliyoruz. Daha önceden böyle bir odamız ve cihazlarımız olmadığı için hastaların hepsini ameliyathaneye indirmemiz gerekiyordu. Şimdi hasta burada günü birlik tedavisini yaptırdıktan sonra evine hızlıca dönebiliyor.  Prostat muayenesinde şüpheli olan oluşma olduğunda prostatla ilgili kan tahlili yüksek olan hastalarda tümör olup olmadığını anlamak için prostata ultrason ile girip iğne ile parçalar alıyoruz. Bu işlemler daha önce hastanemizde yapılamıyordu. Hastaları yakın illere gönderiyorduk. Birkaç aydır bu ünitemiz kurulduğu için hastalarımızın işlemlerini burada yapıp sonuçlarını alabiliyoruz. Üroloji bölümünde birçok cihazımız yenilendi. Bu cihazları uzun süredir istiyorduk. Başhekimiz Bilal Günaydın’ın gayretleriyle cihazlarımız alındı. Kendisine teşekkür ederiz. ” dedi.

• IMG-20190225-WA0027.jpg
  • IMG-20190225-WA0024.jpg