Hastanemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Noktasında Sülük ve Ozon Tedavisine Başlandı
26 Şubat 2019

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Noktasında Geleneksel Tıp Uzmanı Metehan Duran tarafından, tıbbi sülükler hekimler tarafından iltihaplı ve kireçli romatizma, varis gibi birçok hastalığın tedavisine yardımcı bir metot olarak hastalara uygulanıyor. Metehan Duran, "Ozon tedavisini disk içine uygulayabiliyoruz ama klinik şartlarımızda diskin etrafına ozon gazını uygulayarak disk içine nüfus etmesini sağlayabiliyoruz. Bu tedavinin etkinliği şöyle yapılan bilimsel çalışmalarda cerrahiye kıyasla daha etkin olduğu görülmüş, 10 yıla kadar etkinliği olduğu görülmüş en önemli avantajı da hastayı ayaktan tedavi edebilmemiz. Ameliyatın gerektirdiği ameliyat öncesi hazırlık ondan sonra hastanın cerrahi bir işleme maruz kalması, cerrahi sonrası enfeksiyon gibi komplikasyonlardan koruyan, tedavi sonrası hastanın günlük yaşamına devam etmesini sağlayan kolay bir tedavi yöntemi" dedi.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları merkezinde yapılan sülük tedavisi ile ilgili de bilgi veren Duran şunları söyledi:
"Birçok sülük cinsi bulunmakta. Sülüğün şöyle faydaları var. Halkımız şöyle biliyor pis kan emdiğini zannediyor ama öyle bir şey yok. Canlı kendi ihtiyaçlarını karşılarken emerken yapılan araştırmalarda salgıladığı enzimlerin yüzden fazla enzim olduğu bulunmuş. Bunlar dışında ödem çözücü maddeler aynı zamanda ağrı kesici özelliği olan maddeler, antibiyotik özelliği olan maddeler, kan sulandırıcı özelliği olan maddeler ve pıhtı eritici özelliği olan ve birçok bu şekilde etken maddenin olduğu bulunmuş. Kullandığımız hasta popülâsyonu geleneksel olarak isteyen insanlar da oluyor aynı zamanda dolaşım yetmezliği olan hastalarda, uzuv kopması sonrasında mikro cerrahiyle opere edilen hastaların uzvunun kanlanmasını sağlamak için aynı zamanda plastik cerrahlar da kullanıyor." dedi.

• IMG-20190225-WA0034.jpg
  • IMG-20190225-WA0039.jpg